Hoe lang moet thee trekken?

Het zetten van de perfecte kop thee vereist precisie en timing. Maar hoe lang moet thee eigenlijk trekken voor de beste smaak? In deze post deelt Madame T de tips en tricks voor het zetten van de perfecte kop thee. Of je nu fan bent van een frisse groene thee of een volle Earl Grey, hier vind je de antwoorden op al je thee zetvragen.

 

De gouden regel: kwaliteit en trektijd

Het geheim van een smakelijke kop thee ligt in de kwaliteit van de losse thee die je gebruikt en de juiste trektijd. Elke luxe thee blend van Madame T heeft haar eigen perfecte trektijd heeft om de smaken en aroma's optimaal tot hun recht te laten komen.

 

Groene thee

Groene thee, geliefd om zijn verkwikkende eigenschappen, heeft een kortere trektijd nodig dan andere theesoorten. Madame T adviseert om groene thee te laten trekken voor 2-3 minuten om een delicate en verfrissende smaak te behouden.

 

Witte thee

Witte thee, met haar subtiele karakter, heeft een vergelijkbaar korte trektijd nodig. Laat witte thee ongeveer 2-5 minuten trekken voor de beste resultaten.

 

Zwarte thee

Zwarte thee, zoals de klassieke Earl Grey, heeft meer tijd nodig om zijn diepe smaak te onthullen. Madame T raadt aan om zwarte thee te laten trekken voor 3-5 minuten voor een robuuste en volle smaak.

 

Madame T's zetwijzer

Om je op weg te helpen, heeft Madame T op elke verpakking een zetwijzer voor die specifieke theemelange. Daarnaast ontvang je bij je eerste bestelling bij Madame T haar zetwijzer, waarop je algemeen advies vindt voor verschillende theesoorten. Zo kun je elke keer genieten van een smaakvolle ervaring.

 

De sleutel tot een heerlijke kop thee is de juiste trektijd. Met Madame T's thee en zetwijzer weet je precies hoe lang elke thee moet trekken om de optimale smaak en aroma's te bereiken. Of je nu kiest voor groene thee, witte thee, zwarte thee, of een van Madame T's fruit blends, met de juiste trektijd kun je de kunst van het thee zetten meester worden. Dus, zet je water aan de kook, pak je favoriete luxe losse thee en geniet van een perfect gezette kop thee.

Terug naar blog