Hoe maak je zelf ijsthee?

Op een warme zomerdag is er niets verfrissender dan een ijskoude, huisgemaakte ijsthee. Maar hoe maak je zelf de perfecte ijsthee die je dorst lest en ook nog eens lekker smaakt? In deze blogpost deelt Madame T haar verfrissende tips. Met behulp van Madame T's luxe losse thee kan je genieten van de ultieme zelfgemaakte ijsthee.

Welke thee kies je?
Het begint allemaal met de keuze van de thee. Madame T heeft luxe losse thee, zoals groene thee of fruit thee, die perfect zijn voor ijsthee. Kan het jou niet zoet genoeg? Probeer dan eens ijsthee te maken Lana's Daydream. Liever iets zachters? Kijk dan eens naar Sofia's Summer.

Hoe maak je ijsthee?
Voor een halve liter ijsthee heb je rond de 5 tot 7 gram thee nodig. Zorg er voor dat de losse thee de ruimte heeft om uit te zetten. De bladeren kunnen twee keer zo groot worden. Zet je ijsthee minimaal 30 minuten in de koelkast voor dat je de finishing touch er aan geeft. Ook voor ijsthee geldt, hoe langer de ijsthee trekt, hoe meer aroma's en smaken er vrij komen.

Maak je ijsthee op smaak
Maar weinig drinken hun zelfgemaakte ijsthee ongezoet. Je kan je ijsthee zoeter maken door suiker te laten smelten in een klein beetje heet water en dit te mengen met je zelfgemaakte ijsthee. Ook honing of agave siroop geeft een zoete en lekkere smaak aan je ijsthee.

Jouw ijsthee met een twist
Liever geen zoetigheid, maar wel extra smaak? Voeg bijvoorbeeld muntblaadjes, bevroren bessen of schijfjes komkommer toe voor een unieke draai aan je ijsthee. Of experimenteer met verschillende thee melanges van Madame T. om nieuwe smaken te ontdekken. 

Je zelfgemaakte ijsthee is nu klaar om van te genieten! Je kan de ijsthee maximaal 3 dagen bewaren in de koelkast.

Met Madame T's luxe losse thee en een paar eenvoudige stappen, kun je moeiteloos heerlijke zelfgemaakte ijsthee maken. Of je nu kiest voor groene thee of fruit thee, met de juiste ingrediënten kun je altijd genieten van een verfrissende dorstlesser op een zomerse dag.

Terug naar blog